Poměrně častý druh potravinové alergie je nesnášenlivost ořechů. Jestliže se přímá konzumace ořechů dá …
Moučníky a dezerty
-
-
Posvícenské koláče z kynutého těsta. Klasika, tradice. Co kraj, to typ koláčů. Ale co si …
-
Třené bábovky se připravují z litého těsta, jehož základ tvoří šlehaná (třená) hmota ze …
-
Na korpus pro americkou specialitu – cheesecake, tvarohový koláč či tvarohový dort – který …
-
Originální cheesecake je typický (severo)americký zákusek, který v Česku získal na velké popularitě. V tradiční podobě je cheesecake tvořen …
-
Ořechová roláda patří do zlatého fondu svátečních zákusků. Ořechovou roládu lze připravit dvěma způsoby: …
-
Míša řezy nenajdeme ve starých kuchařkách. Ačkoliv v cukrářských recepturách by už figurovat mohly, protože …
-
Třebaže není žádný problém koupit piškotový korpus na dort v obchodě, není nad doma upečený. …
-
Moučníky s jablky připravujeme zejména na podzim, kdy máme dostatek jablek, který jsou určena k rychlé …
-
Bábovka na stole vždy vyvolá „domáckou“, až trochu starosvětskou atmosféru. I když se zhotovení …