Větrníky jsou jemné cukrářské výrobky zhotovené z odpalovaného těsta, rozkrojené a naplněné krémem. Povrch větrníků …
Moučníky a dezerty
-
-
Historie krémů, do nichž se používá svařené slazené kondenzované mléko, není příliš stará. Tato …
-
I když tak zvaná olejová bábovka není na českých stolech žádnou novinkou, dalo by …
-
Tvarožník můžeme najít v Krkonoších. Je tak nazváno atraktivní kamenné seskupení na Cestě česko-polského přátelství. …
-
Moučníky s ořechy nebo oříšky jsou oblíbené právě pro typickou chuť, která jim ořechová jádra …
-
Odměřování surovin místo vážení je sice ve světě –hlavně v zámoří – naprosto běžné, u …
-
Tvarohová bábovka je velmi oblíbená z několika důvodů: má výtečnou chuť, její příprava je snadná, …
-
Tak zvané buchty na plech jsou oblíbené pro svou rychlou přípravu. Výroba buchty na …
-
Jablkový koláč patří ke stálicím mezi domácími moučníky. Připravujeme jej zejména na podzim, když …
-
Celoročně dostupné a cenově přijatelné (někdy i velmi levné) banány svádějí hospodyňky k využití banánů …